Grön-Fri takrekgöring påväxt

Effektivt och varaktigt skydd mot takpåväxt av mossa, alger och lav

Tänk att slippa påväxt av alger och lav på sitt tak och på sin fasader. Att gångplattor, murar, staket och plank är fräscha år efter år. Och att få njuta av en ren och snygg markis. Då är Grön-Fri produkten du behöver.

Användningsområden Grön-Fri

Grön-Fri fungerar utmärkt på alla typer av ytor som bland annat tak, fasader, markytor, staket, trätrall, trappor, murar och markiser. Grön-Fri kan användas på både målade och obehandlade material såsom trä, puts, sten, tegel, betong, eternit, plåt, takpapp, plast, textilier, med mera.

Egenskaper

Vid behandling med Grön-Fri dör påväxten omgående. På väderutsatta ytor såsom tak spolar regnet med tiden bort resterna utan att ytan behöver bearbetas i efterhand. Alger är normalt borta inom ett år och lav efter cirka två år. På målade vertikala ytor som till exempel fasader, krävs det i de flesta fall att ytan tvättas för att resterna helt ska försvinna. Låt Grön-Fri verka i minst ett dygn om ytorna ska tvättas. Grön-Fri har en förebyggande effekt eftersom näringsämnen på ytan neutraliseras. Etablering av ny påväxt kan ske först när nya näringsämnen har fastnat på ytan. På exempelvis tak tar det generellt upp till fyra år innan ny påväxt syns igen. På utsatta skuggiga ytor kan det komma tillbaka tidigare. Grön-Fri är biologiskt nedbrytbart och påverkar inga byggnadsmaterial negativt.

Bruksanvisning

Spraya eller pensla Grön-Fri på ytan så den blir blöt. Undvik behandling på frostbelagda ytor eller om en större mängd regn förväntas på ytan inom 12 timmar. Blommor och växter i närheten bör täckas, då de kan ta skada. Uppsamlat regnvatten från tak behandlade med Grön-Fri bör inte användas till bevattning eller släppas ut i trädgårdsdammar. Torra sugande ytor kan fuktas med vatten cirka en timme före behandling för att minska åtgången av Grön-Fri. Vid behandling av tak ska mossa tas bort i förväg. Vid sprutning rekommenderas andningsskydd eftersom spraydimman kan vara irriterande. Skyddshandskar och skyddsglasögon bör användas.

Mer information om Grön-Fri hittar du på vår produktsida.

Se gärna vår demo på PT Professionals Youtubekanal.